Yaşam

2022 Köpek Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Kalpleri Şaşırtacak!

Köpek Fotoğraf Yarışması , geçen yıl yine tüm dünyada çekilmiş mükemmel fotoğrafları derledi. Her yıl düzenlenen yarışma, tüylü dostlarımızın en sanatsal ve büyüleyici anlarını bizim için ölümsüzleştirdi. Hareketli fotoğraflardan stüdyo çekimlerine kadar her kategorinin kazananları kalbinizde taht kuracak… ? Her kategorinin yıldızlarını sizler için sıraladık. ?

Kaynak:https://www.dogphotographyawards.com/…

Portre ve Resim Kategorisi

Birincilik – Dalia Fichmann

‘Çığ arama kurtarma köpeği’

Kayak pistinden ve koşuşturmacadan uzakta, toz karın yumuşaklığının ve dokunulmazlığının tadını çıkarmak için… Olumsuz yanı ise her yıl insanlar çığ altında kalıyor. Sert zeminde arama genellikle çok zahmetlidir. Çığ arama kurtarma köpekleri genellikle ilk yardım telaşlarıdır; çığı dört ayakla açarlar, bazen metrelerce aşağıda insanları ararlar. İsviçre’de Nicole Dammann liderliğindeki arama ekiplerine eşlik ettim. Bir köpeğin gelip bir insanı kurtardığı anı fotoğraflamak için küçük bir rüzgârla oluşan kar yığınının altına gömüldüm… Bu, beni arayıp bulan Border Collie Kyron’un fotoğrafı.

İkincilik – Sophia Hutchinson

Dalmaçyalı Kehribarımın bu fotoğrafı benim için çok özel çünkü iki bacağı da ameliyatlı olduğu için ilk yürüyüşümüz. Onu bu şekilde bağımsız, doğanın güzelliğinden ve vahşi yaşamdan etkilenmiş halde görmek beni duygulandırıyor.

Üçüncü – Joanne Liu

Bu fotoğraf bir Grönland köpeğine ait. Grönland köpekleri, devletin kendilerine sağladığı alanda doğal bir biçimde yaşarlar. Eskiden 30.000 civarında Grönland köpeği vardı, ancak sayıları şimdi 15.000 civarında. Özellikle Grönland’da kızak köpeği olarak kullanılırlar. İklim değişikliği kar arabası olarak kullanımlarını da etkiledi… Yavru köpekler altı aya kadar serbest ve sosyalleşmelerine izin veriliyor, ancak yetişkin köpekler gözaltında tutuluyor. Barınak ve veteriner bakımı devlet tarafından zorunludur.

Hareket Kategorisi

Kazanan – Francesco Junior Mura

Bu fotoğraf İtalyan Atık Köpek Yarışmasında çekildi.

Sahnenin ilk çılgınlığı en çok fotoğraflamayı tercih ettiğim yer. Her şey o an başlar: İnsan ve köpek arasındaki bağdan büyüleyici bir bakışla bahsedilir. Köpeğin kaslarının güçlü kasılmasını ve eğitmeni başını salladığında hissettiği rahatlamayı görebilirsiniz.

İkincilik – Kjara Koçbek

Slovenya’da gün doğumunda çekilmiş.

Üçüncü – Julia Habelkub

Bu fotoğrafı Norveç’teki tatilimiz sırasında çekmiştim. O gün hava çok sisliydi; bu yüzden samimi ve güneşli bir görüntü oluşturmak istedim.

Stüdyo Kategorisi

İlk – Su Kaye

Alışılmışın dışında bir şey yapmak ve stüdyomda benzersiz, yeni bir format yaratmak istedim. Diğer insanların yaptığı türden bir şey değil; mükemmel geri bildirim ve yansımalara yol açtı.

İkinci – Jane Thomson

Mimi’nin geçmişi.

Üçüncü – Daniela Schmid

Köpek ve İnsan Kategorisi

Birincilik – Sabrina Theden

Koşulsuz sevgi.

İkincilik – Sarah Ebner

Üçüncü – Russell Charters

Sahilde köpeği gezdirirken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu